Răsturnare de situație.  Vâlcov: am fost ÎNȘELAT de DNA, nu recunosc nicio declarație

539

Darius Vâlcov a declarat astăzi, la Înalta Curte, că nu-și menține nicio declarație dată după data de 31 martie 2015. El a spus că a fost înșelat de către procurorii DNA care, în schimbul recunoașterii unor fapte, nu s-au ținut de cuvânt, ci i-au extins urmărirea penală și pentru spălare de bani. În prezent, Vâlcov este judecat în două dosare de corupție și urmărit penal în altul.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/27/valcov-trimis-in-judecata-intr-un-nou-dosar/

Fostul primar al Slatinei, fost senator de Olt și fost ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov a făcut în ultimii ani pârtie fie la  DNA, fie la Tribunalul Olt, fie la Înalta Curte. În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate de acesta: de primar, senator și ministru. El mai este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei, iar în perioada  2012- 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.

https://realitateaoltului.ro/2017/06/20/blaga-si-valcov-ingropati-de-prina-in-dosarul-tehnologica/

Astăzi, Darius Vâlcov a declarat la Înalta Curte că nu-și menține nicio declarație dată în fața procurorilor după data de 31 martie 2015, povestind șocul trăit în momentul reținerii: „Intr-o cameră de 2/3 metri cu 8 persoane, cu un geam de 30 de centimetri, în al 3-lea pat suprapus care era la 30 de centrimetri de tavan. Le-am spus avocaților că sunt dispus să fac orice numai să nu mai intru în acea cameră. Discuția a avut loc la DNA. Acesta a fost motivul pentru care la sfârșitul lui martie procurorul a avut o discuție cu mine și cu avocații. Mi-a transmis că este împuternicit să-mi propună să ies din această situație cu tablouri în pereți și bani prin cimitire și m-a întrebat ce-mi doresc. A fost o înțelegere. I-am spus că nu mai vreau să intru în arest și că pot lua chiar și toată vina asupra mea”, a relatat Vâlcov.

Fostul edil a povestit înțelegerile făcute cu procurorul, după ce a discutat personal cu Kovesi, pe baza cărora susține că a fost nevoit să citească declarația în fața camerelor video inclusiv cu adnotările procurorilor, motiv pentru care acum nu-ți mai menține cele declarate.

„Mi-au zis să dau declarația și în fața unei camere video. Să citesc ce am scris, plus adnotările lor. După declarația video, o secretară a bătut declarația la mașină și eu am semnat-o. Din acest motiv nu susțin acea declarație acum. Mi-am dat seama că am fost înșelat după ce s-a extins urmărirea penală și pentru spălare de bani”, a conchis el.