UPDATE/ 10kg droguri uscate și 90kg substanță vegetală, ridicate din Spineni. Traficantul de cannabis, ARESTAT

529

UPDATE. Tânărul bucureștean reținut aseară de procurorii DIICOT, care cultiva în Spineni cannabis pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, a fost arestat preventiv pe 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a admis solicitatea procurorilor DIICOT.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ: Fost administrator a mai multor magazine dintr-un mall din Capitală, Răzvan Țăpurică s-a reprofilat pe agricultură. A cultivat însă o cultură ilegală- cânepă indiană, în comuna olteană Spineni, fiind ieri săltat de mascați și reținut. Astăzi va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

O adevărată cultură de cannabis au descoperit ieri procurorii DIICOT Olt, ajutați de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi jandarmi în satul Cuza Vodă din comuna Spineni. Aici, un tânăr de 29 ani, din Bucureşti, absolvent de studii superioare și fost manager al mai multor magazine dintr-un mall din Capitală, a cultivat cânepă indiană pe aproape 350 m.p., la o gospodărie închiriată.

O cantitate de aproximativ 10 kilograme de cannabis, plantă uscată, a fost descoperită în locuinţă, dar și 330 de plante de cannabis, însumând peste 90 de kilograme de substanţă vegetală. Tot acolo s-au mai găsit lăzi pentru depozitare, îngrăşăminte lichide şi solide pentru cultura de cannabis, tratamente pentru stropirea plantelor etc.

Suspectul Răzvan Ţăpurică susține că a cultivat planta pentru consumul personal și că a adus semințele din Spania, de unde le-a achiziționat ca suvenir.

Cannabisul era crescut printre alte plante cultivate cu scopul de a ascunde cultura.