Reținuți pentru TRAFIC de persoane. Peste 100 de victime înșelate că primesc de lucru în Italia

71

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descins la patru bărbaţi, bănuţi că ar fi exploatat prin muncă, în Italia, peste 100 de persoane. Doi dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

4 bărbaţi din comuna Băleni, judeţul Galaţi, sunt bănuiţi de trafic de persoane, exploatate prin muncă în Italia. Investigaţiile au relevat că, în perioada 2009 – 2016, cei patru ar fi  racolat peste 100 de victime, pe care le-ar fi transportat în Italia, predându-le unor cetăţeni italieni, pentru a fi exploatate prin muncă. Cei patru le-ar fi promis iniţial victimelor un salariu de 1.000 de euro lunar, pentru a munci la ferme agricole din  Italia,  prezentându-le alte condiţii decât cele reale (referitoare la cazare, durata legală a zilei de muncă). În realitatea, victimele nu puteau pleca benevol de la locurile de muncă şi nu puteau lua contact direct cu angajatorii.

De la fiecare victimă, cei patru ar fi încasat  150 de euro lunar, pentru întreaga perioadă în care victimele lucrau în Italia, drept comision pentru faptul că le-a fost găsit un loc de muncă, obţinând în acest mod peste 100.000 de euro.