Slatina are campion MONDIAL la skateboarding

491

Doi slătineni se află în topul skaterilor din întreaga lume. Multiplul campion Marius Cosntantin a reușit performanța la ultimul campionat mondial să se plaseze printre primii skateri profesioniști, în timp ce elevul său Alexandru Lilea a devenit campion mondial la amatori.

Foto: facebook

Ultimul campionat mondial de freestyle skateboarding, organizat în Suedia la mijlocul acestei luni, a plasat în topul skaterilor din lume trei români, dintre care doi slătineni, iar cel de-al treilea – un bucureștean pregătit de Marius Constantin, dublu campion european şi vicecampion mondial.

Marius Constantin a obținut locul 6 la divizia pro, plasându-se astfel printre cei mai buni skateri profesioniști din lume, iar anul acesta se poate lăuda și cu  un rezultat de excepție ca antrenor. Doi tineri pregătiți de el au devenit campion și vicecampion mondiali la amatori.

 

Marius Constantin – la campionatul mondial de freestyle skateboarding din Suedia, 2017

„Anul acesta, la categoria amatori, organizatorii au avut parte de niște surprize din partea României. Alexandru Lilea din Slatina și Alexandru Știrbu din București au ocupat primele două locuri în clasament. Ambii sunt elevii mei și sunt extrem de mândru de ei. Alexandru Lilea a luat campionatul mondial, are 19 ani și se dă de 7 ani, iar Alexandru Știrbu, vicecampion mondial, are 17 ani și se dă de vreo 5 ani. Întotdeauna i-am încurajat și ajutat, iar când a venit momentul, i-am luat cu mine. Ei au fost și în Germania cu o lună în urmă, la Campioantul European.În Suedia, băieții au fost cei mai adorați de acolo. S-au îmbrăcat amândoi în haine tipice anilor 80`, când freestyle-ul era mare, chiar și muzica lor din rutină a fost din acea perioadă, dar asta nu a fost tot, pur si simplu au avut niște rutine incredibile, cu trick-uri foarte grele, date cu precizie.”, a declarat mândru Constantin, într-un interviu acordat Redbull.

Slatina se poate mândri cu sportivi de top, deși în prezent posibilitățile acestora de antrenament sunt reduse. Pentru viitor, municipalitatea slătineană a promis realizarea unui skatepark care să găzduiască inclusiv competiții de nivel european. Deocamdată, investiția se află la stadiul realizării studiului de fezabilitate, primăria luând în calcul schimbarea locului de amplasare, de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, vizavi de stadionul municipal ”1 Mai”, unde a fost delimitat terenul- 7000mp, pe un teren identificat liber în incinta stadionului municipal.

Potrivit proiectului, skateparkul va fi amenajat conform celor mai noi și sigure standarde europene în vigoare din domeniul echipamentelor de sport cu role și va putea fi folosit în paralel și de către amatorii ciclismului sportiv, respectiv de posesorii de biciclete tip mountain bike și BMX, dar și de ceice fac breakdance, graffiti şi multe alte sporturi extreme. Va deține o zonă unică în lume cu tribună dedicată campionatelor naţionale, europene şi mondiale de freestyle skateboarding.