ATV-uri și mașini de teren pentru jandarmii olteni, cu fonduri europene

168

Consiliul Județean Olt va dota Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt cu autovehicule de teren și ATV-uri, o barcă din fibră și veste de salvare, printr- un  proiect cu finanțare europeană derulat în cadrul programului INTERREG V-A România Bulgaria.

Trei autovehicule de teren și trei ATV-uri, la care se adaugă achiziționarea unei bărci din fibră, cu motor de 30 CP, și a 5 veste de salvare- reprezintă dotarea pe care o așteaptă Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt. Noile achiziții vor fi realizate de către Consiliul Județean Olt, cu fonduri europene.

“În prezent, la nivelul Consiliului Județean Olt se întocmește documentația necesară achiziționării unui număr de 3 autovehicule de teren și 3 ATV-uri, destinate unității noastre, prin  proiectul cu finanțare europeană  ,, Joint investments in the field  of emergency situations for olt County Council and Dolna Mitropolia Municipality” , axa prioritară 3, obiectivul specific 1, în cadrul programului INTERREG V-A România Bulgaria. Jandarmii participă și la limitarea şi înlăturarea consecinţelor dezastrelor naturale, iar în vederea executării misiunilor specifice pe această linie unitatea dispune de un număr de 4 ambarcațiuni gonflabile, având capacitatea de 5 și 10 persoane. În cadrul programului european menționat anterior se fac demersurile necesare achiziționării unei bărci din fibră, cu motor de 30 CP și a 5 veste de salvare.”, a prezentat conducerea unității situația dotării, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Anul acesta, în dotarea IJJ Olt a intrat un autovehicul prin redistribuire între unităţi MAI – Mercedes Vario, iar în perioada imediat următoare se vor mai prelua alte 4 mijloace auto (2 Dacia Logan, 1 Ford Tranzit și 1 VW Transporter). În 2016, jandarmii olteni au primit 20 de autovehicule din care 18 redistribuiri între unităţi MAI (16 Dacia Logan, 1 VW Transporter, 1 Renaul Trafic), 1 prin preluarea de autovehicule confiscate şi intrate în proprietatea privată  a statului (VW Transporter) și  unul achiziţionat cu fonduri bugetare (Renault Trafic).