Întoarcerea dr. Burnei la Spitalul Marie Curie revoltă colegii, care amenință cu DEMISIA

118

Colegii medicului Gheorghe Burnei, căruia Tribunalul București i-a redat dreptul de profesie, amenință cu greva și demisia dacă acesta se întoarce la Spitalul Marie Curie.

Gheorghe Burnei, acuzat de mai multe fapte de luare de mită, s-ar putea întoarce la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Capitală, după ce Tribunalul Bucureşti a decis vineri că acesta va putea profesa din nou în orice unitate medicală de stat.

Decizia instanței a revoltat medicii din Secţia de Ortopedie a spitalului, care au adresat conducerii şi Comisiei de etică o petiţie în care spun că refuză orice formă colaborare cu doctorul Gheorghe Burnei.

Medicii avertizează că vor recurge la toate mijloacele legale: „mutarea în ate secţii, grevă, suspendarea contractului de muncă şi chiar demisia”.

În decembrie anul trecut, dr. Burnei a fost reţinut şi ulterior plasat în arest la domiciliu, procurorii acuzându-l că ar fi luat mită de 15 ori de la părinţii unor copii pe care i-a consultat sau operat. Sumele pretinse variau între 50 de lei şi 1.350 de euro. Mai mult, anchetatorii susţin că Burnei îi obliga pe părinţi să cumpere proteze de la o firmă care, în schimb, îi plătea acestuia vacanţele. Potrivit procurorilor, Burnei ar fi făcut 20 de experimente pe copii, în care se folosea inclusiv de dispozitive medicale neomologate, confecţionate artizanal. Anchetatorii mai susţin că Gheorghe Burnei preleva de la copiii pe care îi opera ţesut osos şi ligamente, fără a cere acordul părinţilor, şi le ţinea în condiţii improprii, în congelatorul unui frigider din unitatea sanitară, în care erau păstrate alimente şi băuturi alcoolice.