Fondurile pentru Rabla s-au EPUIZAT

215

Fondurile alocate pentru Programul Rabla Clasic – persoane fizice s-au epuizat, a anunțat Biroul de presă al Ministerului Mediului.

Veste proastă pentru cei care nu au apucat până acum să-și schimbe mașinile vechi prin programul Rabla. Doar persoanele juridice mai pot depune cereri până pe 29 septembrie, pentru persoanele fizice fondurile alocate de Ministerul Mediului fiind epuizate.

“Nu mai există rezervări disponibile pentru emiterea notelor de înscriere. Fac excepție rezervările ale căror note de înscriere expiră, iar suma rezultată intră în disponibilitate, în următoarea zi lucrătoare, începând cu ora 10:00. În schimb, sesiunea de înscriere pentru persoanele juridice rămâne deschisă, până la data de 29 septembrie 2017. La momentul actual, nu este prevăzută o realocare de sume, dar, în eventualitatea unei rectificări, toate informatiile vor fi publicate în timp util, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu”, precizează un comunicat al ministerului.

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu, pentru Programul Rabla au fost acceptate 331 de dosare pentru 895 autovehicule și 5 contestații pentru 8 autovehicule. Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 33 dosare pentru 104 autovehicule, dintre care 87 autovehicule pur electrice și 17 electrice hibride. Listele persoanelor juridice acceptate în programe sunt publicate pe site-ul

AFM, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus. Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto validaţi în Programele Rabla şi Rabla Plus 2017. De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 29 septembrie 2017.

Suma alocată sesiunii de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional este de 180.000 mii lei, din care: 130.000 mii lei pentru persoane fizice și 50.000 mii lei pentru persoane juridice.  Suma alocată sesiunii de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic este de 45.000 mii lei, din care: 15.000 mii lei pentru persoane fizice și 30.000 mii lei pentru persoane juridice.