Canicula bate în retragere

36

Regimul termic prognozat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni în România este unul oscilant, în care vor exista perioade cu valori termice de până la 34-35 de grade Celsius, dar și intervale cu maxime de sub 29 de grade Celsius și probabilitate de apariție a ploilor, atât în zilele următoare, cât și la finele lunii august – începutul lunii septembrie, arată estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), publicate luni și valabile pentru perioada 21 august – 4 septembrie.

 

În Oltenia, temperatura maximă va fi în scădere în prima zi a intervalului, când media va fi de 25 — 26 de grade, apoi va crește ușor și treptat de la o zi la alta până spre mijlocul intervalului, când media valorilor diurne va fi de 33 — 34 de grade. În ultimele zile, temperatura va avea din nou tendința de scădere, până spre o medie de 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi în jurul a 17 grade la începutul intervalului, apoi temperaturile nocturne vor marca o scădere, iar la mijlocul primei săptămâni, media va fi de 11 — 12 grade. Treptat, minimele vor crește ușor, spre sfârșitul lunii august media acestora se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Local vor fi averse în prima zi a intervalului, iar condiții de ploaie vor mai fi în intervalul 30 august — 2 septembrie 2017, anunță Agerpres.

La munte, până în data de 23 august, vremea se va răci, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 14 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și treptat, iar la mijlocul intervalului media valorilor diurne se va situa în jurul a 22 de grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, de la o medie în jurul a 11 grade, până la valori medii de 5-6 grade. Va urma o creștere spre valori medii de 11 — 12 grade, iar apoi, până la sfârșitul intervalului, o scădere spre minime, în medie, de 8 — 9 grade. În primele două zile vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Condiții de ploaie vor fi și în a doua săptămână, cu probabilitate mai mare în intervalul 31 august — 2 septembrie.