La Pașapoarte se dă din coate. Toată lumea-i rezolvată

106

Niciun solicitant de pașaport nu este pasat la Olt pentru a doua zi după ce este depășit numărul bonurilor de ordine zilnice. Angajații termină serviciul după ce rezolvă și ultimul oltean din coadă.

Înghesuială mare la Pașapoarte în această vară și la Olt. În numai trei zile- cât s-a lucrat săptămâna trecută după minivacanța de Sf Maria,  Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Olt a înregistrat nu mai puțin de 465 de cereri. „Media unei zile este de 150 de cereri, cea mai încărcată zi fiind cea de joia trecută, când am primit 171 de solicitări. Este o perioadă aglomerată și ne așteptăm ca și săptămâna aceasta să fie la fel, abia spre sfârșitul săptămânii viitoare să se mai domolească afluxul de solicitări”, declară comisar șef de poliție Constantin Marica, șeful  Serviciului Pașapoarte Olt.

Cu toate astea, chiar dacă 130 este numărul maxim al bonurilor de ordine zilnice, niciun angajat nu pleacă acasă la finalul programului dacă mai sunt persoane la coadă. „Nu a rămas nicio persoană nerezolvată și pasată pentru a doua zi, nici persoanele venite spre sfârșitul programului. Intervin și situații de genul când pe un bon de ordine se solicită pașapoarte pentru doi- trei copii și părinții, însă nu-i putem refuza pe oameni”, mai spune Marica.

Mai mult, angajații serviciului vor lucra și sâmbătă, 26 august, însă fără program cu publicul, ci sesiuni de lucru interne, în vederea soluționării cererilor primite.

În vacanță, dar cu treburi. Câți olteni au solicitat pașapoarte