40 de concurenți din Olt la Magistratură, doar două posturi scoase la concurs

218

Deși se confruntă de ani buni cu deficit de personal, Oltul este codaș și anul acesta la numărul posturilor scoase la concursul de admitere în magistratură. Nu același lucru se poate spune în privința concurenților, 40 de candidați înscriindu-se la Tribunalul Olt și Parchetul de pe lângă tribunal.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/17/sef-nou-nicolae-rotea-presedinte-interimar-al-judecatoriei-bals/

Primele liste cu candidații declarați admiși după verificarea condițiilor de participare la concursul din magistratură din perioada 4 iulie- 26 octombrie au fost afișate, printre cei 2516 candidați din țară numărându-se și 40 de olteni. Un candidat s-a retras, pentru ceilalți 39 fiind aprobate dosarele. Lista finală a candidaților va fi afișată pe 31 august, urmând ca cei admiși să intre în febra examenelor pe 3 septembrie, când vor susține proba scrisă eliminatorie, de tip grilă, de verificare a cunoștințelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal. Pe 17 septembrie se va susține testul de verificare a raționamentului logic, iar în perioada 11 – 24 octombrie va fi susținut interviul. Abia pe 26 octombrie se vor afișa rezultatele finale.

La concursul  de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii au fost scoase 200 de locuri de auditori de justiție și 2 personal de specialitate juridică asimilat procurorilor și judecătorilor din cadrul CSM, dintre cele 200 de posturi 130 fiind pentru funcția de judecător și 70 pentru procuror. La finalul primului an de studiu, auditorii de justiție vor opta, în ordinea mediilor și în raport cu numărul posturilor, pentru funcțiile de procuror/ judecător.

Pe lista posturilor de judecător coase la concurs, din cele 70 de posturi la 38 de instanțe din  țară, Oltul nu figurează cu niciunul. Pe lista posturilor de procuror, Oltul are scoase la concurs două posturi: unul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina și unul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

https://realitateaoltului.ro/2017/05/29/la-judecatoriile-si-parchetele-oltene-nu-e-inghesuiala-la-sefie-judecatorii-nostri-migreaza-spre-dolj/