Procurorii olteni, pensionari de lux. Vă spunem cine are cea mai mare pensie din județ

181

Judecătorii olteni conduc în topul pensionarilor de lux. Ei ocupă șase din primele zece locuri raportat la nivelul veniturilor lunare de care beneficiază după anii de muncă în sălile de judecată. Dacă magistrații dețin supremația din punct de vedere numeric, procurorii sunt cei care se pot lăuda cu cea mai mare pensie de serviciu.

Primul loc în topul celor mai bine răsplătiți pensionari se află un fost procuror șef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Acesta încasează lunar în cont aproape 21.000 lei. El este urmat de un judecător al Tribunalului Olt a cărui pensie se ridică la 19.808 lei. Laureat este și un fost procuror al Înaltei Curți de Casație și Justiție care primește lunar ca pensie de serviciu suma de 19.471 lei. El este urmat de un fost colegde la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu 18.725 de lei. Celelalte locuri în clasament sunt ocupate de foști magistrați și procurori care încasează venituri între 17.478 lei și 15.279 lei.

Din acest clasament lipsește fosta președintă a CSM Lidia Bărbulescu, aceasta având domiciliul pe București. Ea a ieșit la pensie de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în 2012, în urma semnării de către Traian Băsescu a decretului de eliberare din funcție.

Potrivit reprezentanților Casei de Pensii Olt, pentru plata pensiilor de serviciu se virează lunar suma de 457.110 lei.

La nivel național, cea mai amre pensie de serviciu este primită de fostul procuror general al României, Ilie Botoș. El a devenit, după plecarea din funcție, procuror militar. Acesta încasează lunar 52.000 lei.