Garda de Mediu a AMENDAT firma care a tăiat copacii din Corabia

163

Firma din județul Argeș, care execută lucrări de infrastructură pe strada Cuza Vodă din orașul Corabia, a fost amendată de reprezentanții Gărzii de Mediu Olt.

Garda de Mediu Olt a anunțat, printr-un comunicat de presă, că firma argeșeană care execută lucrările de pe strada Cuza Vodă din orașul Corabia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei, pentru nerespectarea Legii 24/2007, art. 5, lit. c), care prevede că „Pentru protecția și conservarea spațiilor verzi persoanele fizice și persoanele juridice au următoarele obligații: c) să nu producă tăieri neautorizate sau vătămări ale arborilor și arbuștilor existenți pe spațiile verzi.”

În comunicat se mai precizează că un singur arbore a fost complet tăiat, dar majoritatea celorlalți au fost afectați de lucrările în curs.

Conform Clasării Notificării 475/18.01.2016, proiectul nu se supune notificărilor adecvate asupra mediului. Tot prin acest document, APM Olt, a stabilit că: „Schimbarea destinației terenurilor amenajate ca spații verzi și/sau prevăzute ca atare în documentațiile de urbanism, reducerea suprafețelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora.”

„De asemenea, societății comerciale i-au fost stabilite următoarele măsuri cu termene de realizare:

  • interzicerea de măsuri care să conducă la vătămarea/tăierea arborilor existenți pe aliniamentele străzii Cuza Vodă din orașul Corabia conform art. 5, lit. c), din Legea 24/2007, republicată cu modificările și completările ulterioare.
  • evaluarea tăierii arborilor de pe aliniamentele străzii Cuza Vodă, cauzată de lucrările de reabilitare și modernizare a străzii aflate în curs de execuție la data controlului, cu privire la siguranța persoanelor care ar putea fi afectate de ruperile și desprinderile arborilor și elementelor acestora, precum și în ceea ce privește starea de sănătate a arborilor”, se mai precizează în comunicat.