Ce-i de făcut? Sinodul BOR discută începând de joi despre acuzaţiile aduse unor ierarhi

65

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) va discuta, începând de joi, despre acuzațiile aduse unor clerici, care au generat scandaluri de proporții în mass-media și l-au făcut pe Patriarhul Daniel să-și ceară scuze, în mod oficial, pentru a mai spăla ceva din imaginea murdară pe care aceste scandaluri au lăsat-o în urmă.

Ședința de joi a BOR va discuta propunerile Comisiei pentru Statut referitoare la sesizările sau acuzaţiilor aduse unor ierarhi, precum şi la cercetarea şi judecarea acestora.

De asemenea, va fi prezentat și discutat referatul Cancelariei Sfântului Sinod cu privire la propunerile Comisiei pentru Statut şi Regulamente referitoare la analizarea sesizărilor sau acuzaţiilor aduse ierarhilor Bisericii Ortodoxe, precum şi la cercetarea şi judecarea acestora.

“Vor fi analizate, în vederea aprobării, şi unele propuneri al Cancelariei Sfântului Sinod referitoare la încetarea activităţii clericale, inclusiv a ierarhilor. În aceeaşi zi, în cadrul şedinţei Sfântului Sinod, vor fi desemnaţi membrii şi supleanţii Consistoriilor arhiereşti care vor cerceta şi judeca în primă şi ultimă instanţă cazurile de abatere de la morala şi disciplina Bisericii”, se artă într-un comunicat al Patriarhiei.

Vineri, în şedinţa de lucru a Sinodului Permanent, va fi discutată ”situaţia critică din Episcopia Huşilor, ca urmare a unor acuzaţii aduse preasfinţitului părinte Corneliu, precum şi unor clerici din această eparhie”, a anunţat Patriarhia.