„Teroristul” Luigi, vrea în arest la domiciliu

88

Constantin Luigi Boicea, tânărul de 19 ani din Craiova, acuzat de  propagandă în favoarea organizației teroriste Daesh/Statul Islamic (ISIS), a cerut procurorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție să fie plasat în arest la domiciliu.

Constantin Luigi Boicea, tânărul din Craiova care a fost acuzat de acte de propagandă în favoarea organizației teroriste ISIS, în mediul online, a cerut să fie eliberat din arest preventiv și să fie plasat în arest la domiciliu.

El a afirmat că a conștientizat faptele grave de care este acuzat și că le regretă, fiind pregătit să se îndrepte, în vederea reintegrării în societate.

Pe de altă parte, un procuror DIICOT, a afirmat că Boicea reprezintă un real pericol la adresa societății, după ce a aderat la doctrina islamistă radicală, propagând în mediul online, mesaje ale jihadiștilor, dar și înregistrări cu imagini precum decapitări individuale și/sau colective, incendieri de persoane, execuții prin împușcare etc.

Acuzarea mai susține și că tânărul ar fi încercat să intre în contact cu membrii ISIS, în vederea obținerii sprijinului logistic și material necesar pentru comiterea unui atentat terorist.

Constantin Luigi Boicea a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Craiova, însă sentința nu este definitivă.