Multe petreceri în comunele Oltului, de Sf. Maria. Vezi localitățile unde serbează oltenii

1198

Curge cu petreceri organizate sub formă de întâlniri cu fiii satului, ziua localității, târguri sau bâlciuri cu ocazia uneia dintre cele mai mari sărbători creștine. Duminică, dar și marți, 16 comune din județul nostru vor fi în sărbătoare.

Una dintre cele mai mari sărbători creștine din an, Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, este prilej de sărbătoare pentru toți cei care poartă numele Fecioarei, dar și pentru numeroase administrații locale pentru a organiza petreceri la care să ia parte toată suflarea comunei, dar și a localităților învecinate. Portul popular, dansul și folclorul sunt la loc de cinste, așa cum îi stă bine fiecărui român, pe scene urcând artiști consacrați, îndrăgiți, dar și mici talente locale.

16 comune din județ vor fi în sărbătoare. Pe 13 august, vor fi organizate: „Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna Pleşoiu, Ziua localităţii în comuna Priseaca și Ziua localităţii şi bâlciul anual în comuna Fărcaşele.

 

Marți, voia bună va cuprinde mai multe localități, administrațiile locale organizând diverse manifestări: Bâlciul anual organizat în comuna Crâmpoia, Bâlciul anual organizat în comuna Radomireşti, Bâlciul anual organizat în comuna Găvăneşti, Întâlnirea cu Fii Satului” şi bâlciul anual în comuna Pârşcoveni, Hora Satului” în comuna  Bărăşti, „Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna Cîrlogani, Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna  Cungrea, Bâlciul anual organizat în comuna Scărişoara, Bâlciul anual organizat de primăria comunei Osica de Jos, „Târgul de Fete de la Coteniţa” în comuna Coteana,  „Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna Redea, Bâlciul anual organizat în comuna Vădăstriţa, Bâlciul anual organizat în comuna Iancu Jianu.

 

Sărbătoare la COTEANA:

Fetele de măritat își etalează zestrea la târgul de la Cotenița

 

Ordinea publică va fi asigurată de jandarmii olteni, în sprijinul cărora, dată fiind multitudinea acțiuni, vor veni și colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Olt recomandă participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea  în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârsirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forțelor de ordine.