Din Cod Galben de caniculă în Cod Galben de ploi

136

Două avertizări meteorologice emise de ANM pentru weekend vizează județul Olt. Dacă mâine până la ora 18.00 avem Cod Galben de caniculă, după această oră și până duminică la prânz avem Cod Galben de ploi.

Galbenul nu se schimbă din avertizarea meteorologică emisă pentru județul Olt. Dacă astăzi suntem sub Cod  Galben de caniculă, și în weekend vom fi tot în Cod Galben, însă cu trecere de la căldura înăbușitoare la cantități de apă însemnate.

ANM a emis astăzi la prânz o avertizare meteorologică valabilă pentru mâine, între orele 9.00- 12.00, de val de căldură, caniculă și disconfort termic. Două județe vor fi sub Cod Portocaliu- Doljul și Mehedințiul, iar Oltul sub Cod Galben. Disconfortul termic se va menține ridicat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade.

Cea de-a doua avertizare meteorologică vizează intervalul 12 august, ora 18.00 – 13 august, ora 12.00, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate. Meteorologii anunță pentru sudul și estul Olteniei cantitățile de apă ce vor depăși 25 – 30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține și în după-amiaza zilei de duminică, dar și la începutul nopții de duminică spre luni (13/14 august).