Se caută directori de şcoli. Înscrierile se fac până pe 17 august. Admişii concursului au prioritate

205

Cei 22 de concurenţi declaraţi admişi la concursul directorilor de şcoli organizat de IŞJ Olt au prioritate în ocuparea unuia dintre cele 20 de posturi vacante. Pentru restul se pot înscrie și alți experţi în management.

CITIȚI ȘI:

https://realitateaoltului.ro/2017/07/26/cine-sunt-noii-directori-ai-scolilor-oltene/

20 de școli au rămas fără directori cu concurs în judeţul Olt după organizarea examenului de recrutare de către IŞJ Olt. Pentru ocuparea acestora, ministerul Educaţiei a emis o notă, astfel încât în noul an şcolar şi aceste unităţi să aibă conducere.

La concursul de luna trecută au fost scoase 88 de posturi- 70 de directori plini și 18 de adjuncți. Deşi s-au înscris 103 candidaţi, au fost şi unităţi la care fotoliul de director nu a atras niciuun cadru didactic. La altele, niciun candidat nu a promovat examenul. Aşa se face că doar 69 de şcoli din judeţ s-au ales cu directori noi.

Deşi au promovat concursul, 22 de candidaţi au avut contracandidaţi mai puternici, aşa că nu au fost promovaţi. Aceştia sunt primii, potrivit notei ministerului privind numirea în anul şcolar 2017- 2018 prin detaşarea în interesul învăţământului în funcţiile de director şi director adjunct vacante, care vor fi luaţi în calcul. Locurile rămase vacante revin apoi admişilor concursului de anul trecut care nu s-au mai înscris în acest an, apoi celor care au promovat cel puţin două probe la concursuri şi apoi celor care nu au participat la niciun concurs. Condiţia principală este ca toţi să fie experţi în management educaţional.

Candidaţii pe aceste posturi se pot înscrie până pe data de 17 august la IŞJ Olt, urmând ca în perioada 21- 22 august să susţină un interviu.

20 de școli oltene nu au directori. Vezi care sunt