Relu Fenechiu va fi ELIBERAT

46

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare, în luna martie, va fi eliberat condiționat. Decizia este definitivă.

Relu Fenechiu fusese condamnat, în luna martie a acestui an, la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, în urma contopirii a două pedepse pentru fapte de corupție.

Tribunalul Vaslui a respins ca neîntemeiată contestația făcută de procurori la decizia Judecătoriei Vaslui de eliberare condiționată, pronunțată la 29 iunie.

Pe 9 martie 2017, Tribunalul Vaslui îl condamnase pe fostul ministru al Transporturilor la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, în urma contipirii a două pedepse – una de cinci ani pentru complicitate la abuz în serviciu, iar cealaltă de trei ani și zece luni pentru trafic de influență în formă continuată și spălare de bani.

Fostul ministru fusese condamnat în ianuarie 2014, în dosarul „Transformatorul”, în care era acuzat că ar fi vândut, în perioada 2002-2005, prin intermediul firmelor sale, transformatoare și întrerupătoare uzate la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere și Servicii Energetice Electrice Moldova.

De asemenea, el a mai fost acuzat, în noiembrie 2016, în speța în care, în calitate de deputat, ar fi primit 620.000 euro, de la o firmă de software pentru sprijinirea în derularea și câștigarea unor proiecte.

Din cele două condamnări, judecătorii au reținut-o pe cea mai grea, cea de cinci ani cu executare, la care au mai adăugat un spor de pedeapsă de 6 luni.