IMPORTANT Acces doar cu vignetă specială pe străzile Slatinei pentru autovehiculele peste 3,5 tone. Liber doar pe 12 străzi

667

Pe raza municipiului Slatina va fi interzisă circulația autovehiculelor care execută activități de transport marfă/ materiale, utilaje autopropulsate utilizate în construcții și tractoare cu sau fără remorcă, care au masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Accesul este permis doar pe 12 străzi, pe restul tranzitarea fiind permisă doar în baza unei autorizații speciale de transport eliberate de către primar.

Autoritățile slătinene nu mai permit accesul ori tranzitarea străzilor de pe teritoriul municipiului de orice autovehicul cu masa mai mare de 3,5 tone. Interzicerea accesului este stipulată într-un proiect de hotărâre inițiat de viceprimarul Claudiu Stăncioiu, prin care se stabilesc reglementări privind regimul de acces și circulație, supus transparenței decizionale și care va fi dezbătutu în ședință publică.

Potrivit noilor reglementări, în Slatina pot fi folosite doar 12 drumuri pentru acces și tranzitare.

Nu toate autovehiculele au însă restricții.

Accesul pe celelalte străzi ale municipiului este permis doar în baza unei autorizații speciale de transport eliberate de către primar, de tip vignetă. Autovehiculele scutite de la plata vignetei vor avea o autorizație de liber acces.

Taxa specială este cuprinsă între 50 de lei pe zi pentru  autovehiculele între 3,5t – 7,5t și 1000 de lei pe lună pentru cele cu masa peste 22 de tone.

Reglementările sunt avizate de poliția municipală și cea rutieră.Sumele încasate din această taxă vor constitui venit la bugetul local și vor fi folosite pentru întreținerea, repararea și modernizarea infrastructurii rutiere de pe raza municipiului.