PERFORMANŢĂ Patru medalii pentru tinerii informaticieni români

100

Elevii români au obţinut două medalii de aur şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică 2017, organizată la Teheran (Iran), în perioada 28 iulie – 3 august, la care au participat peste 300 de concurenţi din 84 de ţări.

Medaliile de aur au fost obţinute de către Ştefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Tamio Vesa-Nakajima (Liceul Vocaţional Pedagogic „N. Bolcaş” din Beiuş, judeţul Bihor), laureat cu aur şi la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) din acest an.

Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), premiaţi cu argint la ediţia precedentă, sunt deţinătorii medaliilor de bronz. Cei doi olimpici se regăsesc şi pe lista premianţilor CEOI 2017: Costin Andrei Oncescu (aur) şi Andrei Costin Constantinescu (argint).

Echipa României a fost însoţită şi coordonată de Szabó Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin/ISJ Mureş) şi Răzvan-Dan Sălăjan (student la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca).

Elevii olimpici vor reveni în ţară vineri, la ora 11:35, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Datorită acestor performanţe, România a depăşit borna Ţ100” în privinţa medaliilor cucerite la Olimpiada Internaţionale de Informatică şi îşi consolidează poziţia a patra în clasamentul all times, având 103 medalii: 30 de aur, 45 de argint şi 28 de bronz.

Ediţia din acest an a reunit peste 300 de concurenţi din 84 de ţări.