Conducerea județului așteaptă adresa DNA pentru suspendarea secretarului Buleteanu

253

Secretarul general al județului Olt a fost trimis ieri în judecată de procurorii DNA Craiova pentru corupție, situație ce impune suspendarea de drept din funcția publică. Conducerea județului așteaptă adresa organului de cercetare pentru a decide suspendarea.

Consiliul Județean Olt va rămâne fără secretar general, ocupantul postului urmând să fie suspendat din funcție. Potrivit Legii 188/1999 privind Statutul funcționarului public, art. 94 alin.1 lit.m prevede suspendarea de drept a raportului de serviciu a funcționarului public în situația trimiterii în judecată pentru săvârșirea faptelor de corupție. Iar abuzul în serviciu este asimilat faptelor de corupție.

Gabriel Buleteanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Craiova într-un dosar de corupție, alături de fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, şi alte 22 de persoane, foşti angajaţi ai administrației locale conduse de acesta, şi oameni de afaceri. Secretarul județului este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, faptele incriminate fiind săvârșite în perioada 2009- 2012, când avea funcția de șef al Serviciului Juridic – Contencios din cadrul Primăriei Mun. Caracal.

DETALII dosar:

https://realitateaoltului.ro/2017/08/02/secretarul-judetului-olt-trimis-in-judecata-de-dna-pentru-coruptie-alaturi-de-fostul-primar-al-caracalului/

Măsura suspendării secretarului Buleteanu va fi luată numai după Consiliul Județean Olt va fi înștiințat oficial de către DNA  despre trimiterea acestuia în judecată.

„Am aflat și noi de la presă și am văzut comunicatul postat pe site-ul Direcției Naționale Anticorupție. Însă pentru a discuta luarea unor măsuri și aplicarea legii în acest sens trebuie să avem o înștiințare oficială, pe care până acum nu am primit-o. Așteptăm adresa organului de cercetare pe baza căreia să luăm măsura legală”, a declarat Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt, pentru Realitatea Oltului.