NEBUNIA salarizării și la Balș: femei de serviciu, paznici și îngrijitori, cu salarii mai mari decât asistentele și profesorii

10024

Să tot dai cu mătura sau să plantezi panseluțe la Balș, pe așa salariu! 2.616 lei pentru un muncitor calificat, paznic sau îngrijitor, cel mai mic salariu fiind de 2.117 lei pentru debutanți, iar cel mai mare al primarului Teodosescu- 9.425 lei.

Lefuri bune primăria are. Toate primăriile, printre care și cea de la Balș, orășelul de pe malul Oltețului unde bugetul nu este suficient pentru investiții, însă este pentru salarii. Nici nu s-a dat bine verde la majorări, că toate administrațiile publice din țară s-au grăbit să aplice legea. Legea salarizării unitare, nu alta. Că unde de Sus se dă, nimeni nu zice ba. Așa stau lucrurile și la Balș, unde aleșii locali și-au rotunjit veniturile, la fel ca și colegii din toate localitățile Oltului. Nebunia salarizării face ca femeia de serviciu, spre exemplu, chiar cu studii generale, nici măcar medii, să aibă salariu mai mare decât un profesor sau o asistentă medicală.

Începând cu 1 iulie, nimeni din primărie nu primește mai puțin de 20 de milioane lei vechi. Cel mai prost salarizați sunt debutanții care, chiar dacă au studii superioare, se mulțumesc până capătă vechime, experiență și grade cu salarii mai mici decât femeia de serviciu.

Potrivit noii grile de salarizare, să lucrezi la spații verzi, să dai cu mătura sau să păzești primăria sunt meserii bănoase. 2.616 lei primesc aceste categorii de salariați, cu studii generale sau medii. În timp ce un șofer sau tehnicianul veterinar au salarii de bază de 3.487 de lei. Șefii de servicii primesc între 6.200- 7.920 lei, un director din primărie 7.500 de lei, iar vârful salarizării prevede 7.600- secretarul, 7.700lei administratorul public, 7.976 lei viceprimărița și 9.425 lei primarul.

Mai năpăstuite sunt cadrele medicale, care nu pot rivaliza cu îngrijitorii și muncitorii calificați. Astfel, o asistentă medicală primește între 2.152  și 2.385 lei, în timp ce o infirmieră 1.706 lei.

VEZI grila de salarizare aprobată de consilierii locali săptămâna trecută:

http://bals.ro/portal-adm-publica/bals/ro/institution/primaria/hotarari/hotarari-2017/anexa-hotararea-nr-48-din-2017

Aleșii își schimbă portofelele, au venit lefurile majorate. Află ce salarii primesc parlamentarii olteni, președintele Oprescu și primarul Emil Moț