O nouă condamnare pentru Gheorghe Anghel. O parte dintre inculpați au fost achitați, pentru alții faptele s-au prescris

358

Magistrații Tribunalului Olt au dat sentința în cazul devalizării Primăriei Caracal. Patru dintre cei 14 inculpaţi din dosar au fost achitaţi iar în cazul a doi dintre ei a intervenit prescripția faptelor. Fostul primar Gheorghe Anghel dar și mai mulţi foşti directori din primărie au fost condamnaţi la câte trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Liana Loredana Stroie, fostă angajată a Compartimentului Contracte Concesiune din cadrul primăriei, Georgeta Cercel, administrator al unei firme, Petre Duică, soţul unei angajate din primărie, şi Daniela Stroe, fiica unei şefe din Departamentul de Contabilitate al primăriei, sunt inculpații din dosarul devalizării Primăriei Caracal care au fost achitat astăzi de judecători. Alți doi inculpați au scăpat de pedepse ca urmare a prescrierii faptelor de care erau acuzați. Este cazul lui Florinel Stroe şi a lui Cristinel Coman.

Trei dintre inculpați și-au recunoscut faptele încă din timpul cercetărilor astfel că au beneficiat de clemența judecătorului, primind condamnări cu suspendare. Astfel George Pavel, administratorul unei firme a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendate, Mihaela Duică, fostă angajată a primăriei, a primit trei ani şi şase luni tot cu suspendare, iar Sandu Grigorie, administratorul unei firme a fost condamnat la un an şi două luni, executarea pedepsei fiind suspendată.

Singurele condamnări cu executare au fost dictate de magistrații Tribunalului Olt în cazul fostului primar Gheorghe Anghel, a fostului director economic al primăriei- Maria Tudor și a trei angajate de la Compartimentul Contabilitate: Natalia Olaru, Mariana Coșoveanu și Elena Neculăiță. Pentru fiecare dintre aceștia a fost pronunțată o condamnare de trei ani și șase luni de închisoare.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Cei 14 inculpați din acest dosar au fost puși sub acuzație de procurorii DIICOT în noiembrie 2013, după ce oamenii legii au efectuat descideri la mai multe locații din Caracal, printre care și la primărie, punând în excutare și 18 mandate de aducere.

Procurorii au susținut, la vremea respectivă, că în cauză existau suspiciuni rezonabile că aceștia au acționat în perioada 2005 – 2012, ca un grup infracţional organizat format cu scopul devalizării bugetului local. Aceștia au stabilit că prejudiciul adus bugetului local prin activitatea desfășurată au prejudiciat bugetul caracalean cu 5.200.000 lei, prin introducerea în contabilitate de facturi și chitanțe false.

Fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a mai fost condamnat zilele trcute, pe fond, la aceeași pedeapsă, în dosarul privind finanțarea ilegală a clubului local de fotbal