Alimentarea cu apă a Balșului, preluată de azi de Compania de Apă Olt

818

Compania de Apă Olt a preluat azi serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare al orașului Balș. CAO va demara proiecte ample de investiții, puţurile din Balş fiind săpate din 1968, iar apa furnizată la robinetele bălșenilor având, potrivit analizelor Direcției de Sănătate Publică Olt, depășiri și de 20 de ori a concentrației de nitriți și amoniu.

Apa ce curge la robinetele bălșenilor reprezintă nu sănătate, ci adevărată boală. Autoritățile au avertizat în repetate rânduri populația privind depășirea concentrațiilor de nitriți și amoniu chiar și de 20 de ori, fapt ce pune în pericol mai ales sănătatea nou-născuților, care pot muri subit.

Pentru a demara investițiile necesare de retehnologizare şi de schimbare a conductelor, administrația orășenească a ales cea mai bună cale: aderarea la Compania de Apă Olt, care să efectueze aceste lucrări cu fonduri europene. Începând de astăzi, serviciului public de alimentare cu apa si de canalizare al Balșului a fost delegat către S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A. Consiliul Local a dat aviz favorabil la ședința de săptămâna trecută, fiind numit în funcția de șef sediu secundar Balș Ionuț Fumureanu. În următoarele 6 luni, tarifele pentru apă și canal vor fi menținute la același nivel, hotărârea consiliului local stabilind și o redevență pe care o va achita CAO de 12.600 lei pe an până la data concesiunii bunurilor care aparțin domeniului public al orașului Balș.

Puţurile din Balş sunt săpate din 1968, iar Compania de Apă Olt a prins studiul de fezabilitate al proiectului  ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020” și investiții la rețele de alimentare cu apă și canalizare din Balș, reabilitarea stațiilor de pompare și construirea unei stații de epurare.

https://realitateaoltului.ro/2017/03/21/la-robinete-le-curge-apa-menajera-instituiile-publice-dotate-cu-dozatoare-de-apa/

Pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din orașul de pe Olteț este nevoie, potrivit primelor estimări, de peste 20 milioane de euro.