Pompierii acţionează DE URGENȚĂ în urma inundațiilor

55

Peste 30 de pompieri cu motopompe acţionează în oraşul Cernavodă, unde 12 gospodării şi mai multe străzi au fost inundate, în urma ploilor din ultimele ore.
Pompierii au fost solicitaţi să intervină în oraşul Cernavodă, unde mai multe zone au fost inundate. Astfel, echipele de intervenţie s-au deplasat la 12 gospodării, 8 case şi patru beciuri unde intrase apa.
De asemenea, pompierii din cadrul Detaşamentului Cernavodă împreună cu cei din Medgidia intervin în centrul oraşului unde mai multe străzi au fost inundate.
Totodată, câteva autovehicule parcate în zonele respectiv au fost aproape acoperite de apă.
În Cernavodă intervin peste 30 de pompieri cu motopompe. Alături de aceştia se află şi echipaje din cadrul Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa, care intervin cu două motopompe şi o vidanjă, dar şi din cadrul Primăriei Cernavodă.
Regia Autonomă Județeană de Apă a anunțat că două cartiere din Cernavodă au rămas fără apă.
“Din cauza unei avarii locuitorii din cartierele Domnitorilor şi I.D. Chirescu din Cernavodă au rămas fără apă potabilă. Avaria este determinată de lucrările executate pe strada I.D. Chirescu de către Primăria Cernavodă pentru refacerea reţelei termice. În cadrul acestor lucrări, pe toată lungimea străzii I.D. Chirescu a fost săpat un şanţ cu o adâncime de aproximativ cinci metri. În urma ploilor torenţiale căzute noaptea trecută şi în cursul acestei dimineti, pe o lungime de aproximativ 400 metri, malurile şanţului au cedat conducând la ruperea racordurilor de canalizare şi a branşamentelor de apă de la 15 abonaţi. Totodată, a fost dislocată şi conducta de alimentare cu apa DN 100 de pe strada ID Chirescu”, a precizat RAJA.