Mii de dolari și mii de pachete de țigări de contrabandă, ridicate de mascați

193

5 percheziții domiciliare au desfășurat ieri polițiștii olteni, ridicând peste 63.000 de țigări de contrabandă. 4 persoane au fost audiate, un craiovean fiind cercetat sub control judiciar.

Polițiștii olteni de la investigarea criminalității economice au efectuat ieri 5 percheziții domiciliare, pe raza județelor Olt și Dolj, în locații cunoscute că serveau la depozitarea, în vederea comercializării, a țigărilor fără timbru fiscal de marcare. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj.

„În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au depistat și confiscat cantitatea de 3.154 pachete de țigări (63.080 țigarete) de contrabandă și suma de 8.000 de dolari, bani ce ar fi putut rezulta din vânzarea unor cantități de produs similar. 4 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii. Împotriva unui bărbat, de 59 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Prejudiciul produs bugetului de stat este de 50.000 lei.”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În cauză, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „introducerea în sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal”, faptă prevăzută  și pedepsită de Codul Vamal al României.