Și-a făcut abonament la judecători. Vâlcov, trimis în judecată într-un nou dosar

489
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au înaintat magistraților dosarul în care fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, este acuzat de instigare la dare și luare de mită. În cauză au mai fost puși sub acuzație un nagajat al OCPI, juristul unei societăți și administratorul unei firme de cadastru. Magistrații au decis disjungerea din cauză a implicării în activitatea infracțională a grupului a directorului AFIR Oltenia, Daniel Bărbulescu, datorită statutului de avocat al Baroului Olt. Implicarea sa va fi cercetată de către Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova. Acesta va fi cercetat sub aspectul posibilei săvârşiri de către acesta a infracţiunilor de instigare la dare de mită şi de instigare la luare de mită

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, fostul edil, Darius Vâlcov a cocordonat și beneficiat direct de activitatea firmei de cadastru Millenium Topographica SRL Slatina. Prin intermeiul administratorului și al juristului firmei, el a dispus, ca măsură de rentabilizare a activității societății, cooptarea prin plata directă și lunară a unui angajat al OCPI Olt. În schimbul sumei de 1000 lei lunar, acesta urma să aprobe documentațiile cadastrale incomplete sau incorecte transmise de firma coordonată de Vâlcov prin interpuși.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată pentru instigare la dare şi luare de mită, Mircea Dogaru şi Elena Calotă pentru dare de mită în formă continuată, iar Eduard Cincu pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, Vâlcov Darius-Bogdan,  a exercitat acţiuni în urma cărora inculpatului Mircea Dogaru, consilier juridic la societatea SC Contis Company SRL, şi administratorului firmei de cadastru Milleniu Topoghrapfica i-au dat inculpatului Cincu Eduard, funcţionar public în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, suma de 1.000 lei, lunar, pentru ca în cadrul atribuţiilor sale de serviciu de la O.C.P.I. Olt să avizeze documentaţia întocmită de către angajaţii  SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina.

Totul s-a făcut prin disimularea mite într-o prestație aparent legală, ce ar fi presupus plata prestației de verificare a documentaţiilor cadastrale, întocmite de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL Slatina. Scopul acestor demersuri și a mitei avea ca scop respingerea unui număr cât mai mic de documentații cadastrale întocmite de firma Millenium Topographica.

Pentru intermedierea și facilitarea săvârșirii infracțiunii de dare și laure de mită, martorul Daniel Bărbulescu ar putea deveni din martor inculpat. Pentru că din administrarea probelor a rezultat suspiciuni de participare a sa la săvârșirea unor infracțiuni de corupție, iar acesta are calitatea de membru al Baroului Olt, procurorii au dispus disjungerea cauzei care-l privea și trimiterea spre competentă soluționare Direcției Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova. Bărbulescu va fi cercetat sub aspectul posibilei săvârşiri infracţiunilor de instigare la dare de mită şi de instigare la luare de mită.