Alți zeci de profesori au devenit experți în management. Sute de cadre dețin patalama pentru directorat

121

Cea de-a doua selecție din acest an pentru constituirea corpului național de experți în management educațional, una dintre condițiile obligatorii pentru a accede într-o funcție de conducere în învățământ, a fost promovată de 47 de cadre didactice din Olt.

AFLĂ și CINE SUNT NOII DIRECTORI AI ȘCOLILOR OLTENE: https://realitateaoltului.ro/2017/07/26/cine-sunt-noii-directori-ai-scolilor-oltene/

Încă 47 de cadre didactice din Olt se alătură Corpului național de experți în management educațional, în urma concursului organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Olt. În prezent, în Registrul național al experților în management educațional figurează 737 de cadre didactice din Olt care au devenit din 2012 și până acum experți, dintre care 92 intrați în prima etapă de selecție din acest an.

Corpul naţional de experţi în management educaţional este pepiniera pentru viitorii conducători ai unităților de învățământ din preuniversitar. Calitatea de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional se dobândeşte prin înscrierea în Registrul naţional al experţilor în management educaţional, în urma promovării concursului de selecţie organizat de Ministerul Educației. Acest registru este practic baza de date cu potențiali conducători pentru instituțiile de învățământ preuniversitar.

În Olt, își desfășoară activitatea la catedră circa 6000 de cadre didactice. 13% dintre ei dețin patalama de expert, putând fi numiți directori de școală.