Vremea face VICTIME. Zeci de persoane au ajuns la spital din cauza furtunilor puternice

80

Mai mult de 20 de persoane au ajuns la Spitalul Județean Galați în urma furtunii ce a avut loc marți seară, răniți de crengile desprinse din copaci.

Un număr de 21 de persoane au suferit răni minore, în timp ce o persoană a suferit un traumatism grav, de bazin, rămânând internată la Spitalul Județean Galați, a declarat purtător de cuvânt ISU Galați, Eugen Chiriță.

Furtuna a afectat, în total, zece unități administrativ teritorial, respectiv municipiile Galați și Tecuci și comunele Slobozia Conachi (sat Izvoarele), Cuca, Schela(sat Negrea), Smârdan (satele Mihail Kogălniceanu și Cișmele), Piscu (sat Vameș), Vânători, Oancea și Băneasa. La Tecuci, pompierii au acționat pentru evacuarea apei de pe strada Costache Conache și din cinci curți.

Potrivit ISU Galați, în total, aproximativ 150 de copaci au fost rupți sau smulși din pământ în municipiul Galați, și în satele Băneasa, Movileni, Oancea și Vameș. Căderea arborilor dar și altor obiecte antrenate de furtună au avariat 30 de autoturisme și au blocat cinci străzi din municipiul Galați, pentru deblocarea cărora au acționat, toată noaptea, zeci de echipe ale ISU, Poliției Locale, societăților locale de gospodărire urbană și salubritate, poliție.

Totodată, din cauza descărcărilor electrice — trăznete—în județ s-au produs două incendii, la depozite de furaje din satele Izvoarele (comuna Slobozia Conachi) și Stoicani (comuna Foltești).

Vântul deosebit de puternic, atingând la rafală 70-90 km/h, a avariat, aseară, 32 de linii electrice de tensiune și 600 de posturi de transformare din județul Galați, fiind afectați de întreruperea energie electrice circa 3.000 de consumatori din cinci localități.

Potrivit Electrica Galați, după repararea avariilor, din timpul nopții, în prezent, au mai rămas circa 1.000 de consumatori afectați de întreruperea energiei electrice, ca urmare a avarierii a 14 Linii Electrice Aeriene de medie tensiune și 74 Posturi de Transformare.