Pompierii au intervenit în mai multe județe afectate de vremea rea

28

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 17 județe afectate de vremea rea. Au fost înregistrate nu mai puțin de 30 de victime, la nivelul întregii țări.

În urma fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 91 localități din 17 județe: Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova, Sălaj, Vaslui și în București.

“Din cauza vântului puternic și descărcărilor electrice, la nivel național au fost înregistrate 30 de victime. Totodată, 687 de arbori au fost doborâți pe carosabil, mașini, locuințe și stâlpi de electricitate, fiind afectate 24 de acoperișuri și 72 de autovehicule”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

De asemenea, au fost înregistrate inundații la 18 imobile, șase curți și trei subsoluri, fiind necesară intervenția pompierilor pentru evacuarea apei din gospodării.

“Din cauza ploilor și aluviunilor de pe carosabil, circulația rutieră pe DN 1, între localitățile Bușteni și Azuga și pe DN 7C — Transfăgărășan s-a desfășurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situației și curățarea drumurilor”, se arată în comunicat.

Miercuri dimineață, la nivel național nu mai erau înregistrate situații care să impună intervenția echipajelor de pompieri militari.

Pompierii recomandă ca, pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, populația să își asigure protecția în locuințe sau alte spații de adăpost. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, se recomandă parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.