Polițiștii au negociat salariile din MAI: pompierii și jandarmii au primit, ei încă așteaptă

256

Polițiștii au fluierat în stradă, însă de primit au primit doar colegii. De la 1 iulie, salariile pompierilor și jandarmilor au fost mărite cu 15%. Polițiștii au așteptat degeaba. Astăzi, sindicatele readuc în discuție problema majorărilor, la Palatul Victoria.

Întâlnirea de astăzi cu primul ministru al României ce vizează interzicerea patrulării unui singur polițist și deficitul de cadre este un bun prilej pentru reprezentanții polițiștilor să readucă în discuție și arzătoarea problemă a salarizării.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/24/tudose-impune-patrule-mixte-sindicalistii-cer-angajari-si-bani-iotu-ne-aducem-aminte-de-politisti-numai-in-momente-de-decese/

Aflat în drum spre Palatul Victoria, Cristel Ioțu, vicepreședinte SNPPC și președinte al filialei oltene, a declarat de dimineață că se va discuta și despre majorările salariale. Acum, sindicaliștii continuă discuțiile și cu ministrul Carmen Dan.

Citiți și:

https://realitateaoltului.ro/2017/02/21/doar-dumnezeu-le-apara-viata-statul-le-cere-sacrificiul/

„În februarie n-au intrat majorările salariale, în martie la modificarea Ordonanței 9 nu s-au dat, iar d ela 1 iulie s-au majorat cu 15% doar la militarii din MAI. Pompierii și jandaramii iau mai mult, noi nu, deși purtăm uniformă și armament în dotare.”, a declarat Ioțu.

În urma discuțiilor purtate cu Tudose, s-a stabilit reducerea deficitului de personal prin 4.000 de angajări și căutarea unor soluții în vederea rezolvării problemei salarizării și dotării.

„Astăzi va avea loc o întâlnire între doamna ministru Olguţa Vasilescu şi doamna ministru Carmen Dan, împreună cu colegi de la Finanţe pentru a stabili în ce măsură putem rezolva şi problema angajărilor în cadrul poliţiei. Au venit astăzi un sindicat cu o idee foarte bună, ca promoţia din 2018 să poată fi încadrată de acum, să găsim o formulă, urmând ca apoi să îşi termine studiile până la anul. Este un prim pas. Apoi problemele salariale şi să vedem cum putem rezolva sau să începem să rezolvăm dotarea materială la poliţie”, a spus prim-ministrul.