După caniculă, vin ploile. Tot Cod Galben pentru Olt

147

ANM a emis la prânz o nouă atenționare meteorologică ce vizează și județul Olt, de data aceasta de : instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ.

Din Cod Galben de caniculă, Oltul intră deseară, începând cu ora 20.00, tot în Cod Galben, însă de ploi însemnate cantitativ. Atenționarea meteorologică este valabilă până la noapte, ora 3.00.

Potrivit ANM, “În intervalul menţionat, în toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.”

Meteorologii avertizează că astfel de fenomene se vor semnala şi în regiunile estice şi sud-estice, dar pe spaţii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei de marţi (25 iulie) şi în prima parte a nopţii de marţi spre miercuri (25/26 iulie).