A fost eliberat de Iohannis din funcția de judecător. Gheorghe Marușcă pune capăt carierei

320

După o prelungire de 3 ani a momentului pensionării, judecătorul Gheorghe Marușcă de la Tribunalul Olt pune capăt carierei. Președintele Iohannis a semnat ieri decretul de eliberare din funcție.

Președintele României a semnat ieri Decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Olt a domnului Gheorghe Maruşcă – pensionare, la data de 1 august 2017.

Anul trecut, magistratul a primit pentru al treilea an consecutiv, și ultimul, avizul CSM pentru menținerea în funcție.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/21/iohannis-a-eliberat-o-din-functia-de-judecator-pe-fosta-presedinta-a-tribunalului-olt/

Gheorghe Marușcă ar fi trebuit să iasă la pensie pe 25 septembrie 2014, dată la care a împlinit 65 de ani. Judecătorul a mai profesat însă până acum în cadrul Tribunalului Olt, cu avizul anual al Plenului Consiliului Superior al Magistraturii pentru menținerea sa în funcție. Decizia CSM a ținut cont „de faptul că din datele puse la dispoziția Plenului și din prestația domnului judecător Marușcă Gheorghe la interviul susținut, rezultă că acesta poate să-și continue activitatea în condiții corespunzătoare și luând în considerare punctul de vedere formulat de către Colegiul de conducere al Tribunalului Olt”.

https://realitateaoltului.ro/2017/05/29/la-judecatoriile-si-parchetele-oltene-nu-e-inghesuiala-la-sefie-judecatorii-nostri-migreaza-spre-dolj/

Potrivit legii, judecătorul mai poate profesa încă trei ani, până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Conform art.83 alin1 Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, judecătorii, procurorii, magistrații asistenți de la ÎCCJ, precum și personalul de specialitate juridică prevăzut la art.87 alin.1 pot fi menținuți în funcție după împlinirea vârstei de pensionare prevăzută de lege, până la vârsta de 70 de ani. Până la vârsta de 65 de ani, magistratul poate opta să rămână în funcție, însă după împlinirea acestei vârste, pentru menținerea în activitate, este necesar avizul anual al CSM.

https://realitateaoltului.ro/2017/07/17/sef-nou-nicolae-rotea-presedinte-interimar-al-judecatoriei-bals/