Guvernul ne dă o nouă minivacanță. Vezi când se vor bucura bugetarii de o zi liberă

120

O nouă minivacanță pentru români! Guvernul discută astăzi despre varianta ca ziua de, luni, 14 august să fie liberă pentru bugetari. În total, românii vor avea patru zile nelucrătoare, informează Realitatea Tv.

Guvernul ia în discuție ca ziua de luni, 14 august, să fie liberă pentru români. Executivul vrea să uneasca weekendul de 12-13 august cu ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului.

Ultima minivacanță a românilor a fost de Rusalii, când Guvernul a dat o altă zi liberă.

Adormirea Maicii Domnului este următoarea zi nelucrătoare de sărbătoare legală în care salariații, indiferent că lucrează la stat sau la privat, trebuie să primească liber de la serviciu, conform prevederilor Codului Muncii.

Este de așteptat ca Guvernul să decidă, așa cum s-a întâmplat și de Ziua Copilului și de Rusalii, să se acorde zi liberă și pe 14 august, ziua de luni de după weekend.

Românii s-au bucurat în acest an de patru minivacanţe de trei sau patru zile de la începutul acestui an. Acestea au fost acordate de Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie), de Paşti (16 aprilie), de 1 Mai şi de 1 Iunie şi Rusalii (4 iunie). Până la sfârşitul anului, mai sunt patru perioade de sărbători legale. Rămâne de văzut dacă Guvernul le va transforma și pe acestea în minivacanţe pentru bugetari.