Vor profesori, cu note de 1, 2 sau 3. VEZI REZULTATE titularizare

556

Inspectoratul Școlar Județean Olt a afișat astăzi rezultatele obținute de cadrele didactice din Olt la proba scrisă a concursului de titularizare. Un singur candidat a reușit să obțină punctaj maxim, în timp ce numeroși aspiranți la un post la catedră emit pretenții să le predea elevilor la clasă deși cunoștințele lor au fost notate cu note de 1, 2 sau 3.

Sute de profesori s-au înscris la examenul de titularizare, ediția din acest an. Mai exact 692 pentru doar 21 de posturi titularizabile, 563 de posturi revenind suplinitorilor calificați. Pentru a avea o șansă să devină titulari, candidații trebuie să obțină o notă cât mai mare. Proba scrisă susținută pe 12 iulie a fost susținută de 436 de candidați.

Proful de 10, unic în județ

 

Rezultatele probei scrise la examenul de titularizare au fost afișate astăzi, nemulțumiții putând depune contestații astăzi și mâine. Un singur candidat a reușit să obțină nota maximă, ca de altfel și la inspecția la clasă: Gabriel Claudiu Bălă- matematică, urmat de  Gabriela Tudoroiu- limba română și Cornelia Păunescu- educație tehnologică- cu 9.85.

Aproape trei sferturi dintre candidați au obținut note peste 5.00, în timp ce 173 de candidați pot emite pretenții pentru un post titularizabil obținând peste 7.00.

La polul opus, 119 candidați au luat note sub 5.00 și au, ca în fiecare an, șansa de a preda pe un post de suplinitor. Rușinos pentru un profesor care are pretenția să îi învețe pe elevi ceea ce el nu știe, au curs și note de 1, 2 sau 3, obținute de aspiranți la posturi de biologie, chimie, educație fizică, educație muzicală, fizică, limba română, limba engleză sau limba franceză.