PEDEAPSĂ O viaţă după gratii pentru ucigaşul din Scorniceşti

273

Magistraţii Tribunalului Olt au decis astăzi pedeapsa pentru bărbatul din Piteşti care şi-a ucis, în decembrie anul trecut, fosta prietenă, după care i-a abandonat trupul într-o pădure de pe raza comunei Optaşi Măgura. Bogdan Ionuţ Frâncu a fost condamnat la 25 de ani de închisoare şi plata unor daune morale şi materiale de peste 125.000 lei. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Oribila crimă s-a petrecut anul trecut, pe 11 decembrie. Bogdan Frâncu de 37 de ani din piteşti nu putea accepta ideea că fosta prietenă îl părăsise la finele lui noiembrie şi nu dorea să se împace, nici după ce îi trimisese zeci de mesaje de ameninţare. A decis că dacă nu va fi a lui să nu fie nici a altcuiva. A luat un cuţit şi a mers la Scorniceşti, localitate de domiciliu a Cristinei Marin, fosta iubită. A aşteptat până ce aceasta a plecat de acasă şi a convins-o să urce în maşina lui pentru a avea o ultimă discuţie. Nici nu a apucat tânăra să urce bine în autoturism că s-a năpustit asupra ei şi i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit în zona inimii. Când a fost convins că fata este moartă, cu cuţitul înfipt în piept, bărbatul a plecat cu maşina pe raza comunei Optaşi Măgura, la marginea unei păduri unde a abandonat cadavrul. Nu a plecat de acolo până ce nu a făcut câteva fotografii cadavrului pe care le-a trimis rudelor tinerei. Acestea au fost cele care au alertat poliţiştii.
Bogdan Frâncu a fost prins la scurt timp de oamenii legii. El şi-a recunoscut fapt şi le-a arătat anchetatorilor locul unde a abandonat cadavrul.
Pentru fapta lui, bărbatul va petrece după gratii 25 de ani, au decis astăzi magistraţii Tribunalului Olt. Ptrivit hotărârii lor, Frâncu este obligat să achite către rudele victimei suma de 125.000 lei, reprezentând despăgubiri morale şi cheltuieli materiale.
Bărbatul se află în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.