Garnitură de tren, blocată pe câmp din cauza unei defecțiuni. Află cum a pierdut locomotiva vagoanele

183

Trenul de pasageri Timișoara Nord-București Nord a rămas, în această dimineață, blocat pe câmp din cauza unei defecțiuni apărute la locomotivă. Aproximativ 300 de pasageri au fost nevoiți să aștepte mai bine de o oră pentru remedierea locomotivei.

CFR Călători a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la blocarea trebului de pasageri Timișoara Nord-București Nord, în această dimineață, pe câmp, pe raza comunei Radomirești din județul Olt. Se pare că incidentul a fost cauzat de o defecțiune la locomotivă, produsă în momentul în care mecanicul a încercat să frâneze în vederea reducerii vitezei.

Printre pasagerii trenului interegio se număra și Eugen Tomac, liderul deputaților PMP. Iată ce a felatat acesta despre incident, pe pagina sa de socializare.

„Azi dimineaţă, în jurul orei 8.00, peste 100 de oameni care călătoreau de la Timişoara spre Bucureşti cu trenul Interregio de noapte, s-au trezit izolaţi în câmp. Înainte de Dragomireşti, în judeţul Olt, trenul a rămas fără locomotivă. Aceasta s-a desprins de garnitură şi a gonit mai departe. A durat o oră ca locomotiva să se întoarcă, iar călătorilor li s-a spus că s-a rupt bulonul (un şurub de mari dimensiuni care leagă locomotiva de vagoane sau vagoanele între ele)”, a scris TOMAC.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu, în garnitura de tren se aflau aproximativ 300 de pasageri din tren.  “Pe toată perioada blocării garniturii de tren, călătorii au fost în siguranţă. Ei şi-au continuat călătoria cu acelaşi tren, după aproximativ o oră, timp în care a fost rezolvată defecțiunea ivită”, a susținut Predescu.

Un incident asemănător a mai avut loc și în urmă cu două luni. Atunci motivul a fost furtul unor componente de siguranță de la liniile de cale ferată.