INCIDENT AVIATIC O aeronavă a aterizat de urgență la Otopeni

56

UPDATE: O a doua aeronavă a cerut aterizarea de urgență, astăzi, pe aeroportul Henri Coandă din București. Aeronava de tip Airbus A321, aparținând companiei suedeze Scandinavian Airlines a cerut aterizarea de urgență din motive medicale.

O aeronavă de tip Airbus A330, aparținând companiei olandeze KLM, cu 298 de pasageri la bord, a aterizat de urgență pe aeroportul Henri Coandă, conform unui comunicat remis de Compania Națională de Aeroporturi București.

Aeronava efectua o cursă dinspre Kuweit City spre Amsterdam, iar pasagerii și membrii echipajului au ajuns la sol în siguranță, ei urmând să fie debarcați. Compania KLM urmează să ia o decizie în ceea ce privește continuarea zborului.

„Astăzi, 18 iulie 2017, o aeronavă Airbus A330, aparținând companiei KLM, care efectua cursa KLM 446 Kuweit City — Amsterdam, a solicitat, la ora 7:39, aterizarea de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, din motive tehnice — consum crescut de ulei la unul dintre motoare. Imediat, pe Aeroportul Henri Coandă s-a format dispozitivul de urgență, conform procedurilor standard. Aeronava a aterizat în siguranță, la ora 07:55”, se menționează în comunicatul CNAB.