Guvernul vrea să introducă taxa de solidaritate, dar nu știe cum și când

41

Premierul Mihai Tudose a declarat că taxa de solidaritate „va fi cumva”, dar nu se știe cum, iar pentru a se stabili în ce formă va fi aplicată, se fac încă simulări.

Conform declarațiilor premierului, taxa nu va viza persoanele juridice, ci pe cele fizice, care câștigă foarte mult.

“La taxa de solidaritate încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. Taxa de solidaritate nu este o taxă pe persoane juridice, cum am mai auzit, este o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câștigă foarte mult, care beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului și care înțelegem că funcționează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani”, a declarat Mihai Tudose.

Premierul a mai declarat și că nu s-a stabilit încă un prag pornind de la care taxa să poată fi aplicată.

“Nu s-a stabilit încă, sunt simulări care este pragul, care este procentul, de la cât în sus se va aplica. Dacă se va stabili că va fi aplicată de la un anumit prag, de la un anumit procent iar impactul va fi foarte mic, probabil că nu o vom aplica”, a mai precizat premierul.