Dan Voiculescu va fi eliberat

60

Tribunalul București a admis cererea de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu, condamnat, în 2004, la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Tribunalul București a respins cererea DNA și a admis cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri. Decizia este una definitivă și va fi aplicată „imediat”.

Comisia de la Penitenciarul Rahova se opusese inițial eliberării, motivând că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Procurorul DNA care s-a ocupat de acest caz a afirmat că există o disproporție mare între cele 56 de zile câștigate de Dan Voiculescu pentru munca depusă în penitenciar, față de cele 330 de zile acordate pentru lucrările redactate. Reprezentantul DNA a cerut instanței să țină cont și de referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova, care nu a fost de acord cu eliberarea omului de afaceri.

El a mai afirmat și că Dan Voiculescu nu a putut demonstra că a scris cele 11 cărți în spatele gratiilor și că profită de carențele sistemului legislativ din România.