Cresc contribuțiile la pensii și sănătate

45

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că vor crește contribuțiile la pensii cu 25%, iar cele la sănătate cu 10 %, dar, cu toate acestea, salariile nu vor scădea.

Dragnea a mai declarat că, deși vor figura în dreptul angajatului, aceste contribuții vor fi plătite de către angajator, ceea ce înseamnă că salariul net nu va scădea.

„Salariile nu vor scădea. Acum există trei valori în interiorul unui salariu: salariul net, salariul brut, care e mai mare decât cel net şi, peste, este suma care reprezintă cheltuiala totală a angajatorului. Până la salariul brut se plătesc contribuţiile pentru angajat. Între salariul brut şi cheltuiala totală a angajatorului există contribuţiile pe care le plăteşte firma, dar în contul cui, şi părerea mea, am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură. Şi ce este de la salariul brut până la cheltuiala totală a angajatorului vor fi plătite tot de firmă, dar în contul angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totală a angajatorului”, a precizat Dragnea.