„Brâulețul” Pârșcoveni, locul I la Festivalul Internațional de folclor din Șimleul Silvaniei

299

Ansambluri folclorice din Serbia, Ucraina, Republica Moldova și nouă județe ale României au participat în acest weekend la Festivalul Internațional de folclor pentru românii de pretutindeni din Sălaj. Oltul a fost reprezentat cu cinste de juniorii din Pârșcoveni, care s-au întors acasă aseară cu locul I.

Portul și cântecul popular oltenesc au strălucit în acest weekend la Șimpleul Silvaniei, impresionând prin frumusețe, forță și vitalitate, juniorii Ansamblului Folcloric „Brâulețul”din Pârșcoveni fiind recompensați cu locul I la cea de-a XVII-a ediție a „Festivalului internațional de folclor pentru românii de pretutindeni – La fântâna dorului”. Festivalul a debutat vineri și s-a încheiat ieri, participând ansambluri folclorice românești din Ucraina — Regiunea Cernăuți și Transcarpatia, Republica Moldova — Chișinău și Câșlița Prut, Serbia — Banatul Sârbesc, Mehedinți, Olt, Focșani, Mureș, Maramureș, Satu Mare, Alba, Brăila și Sălaj.

Oltenii de la Ansamblul Brâulețul Junior Pârșcoveni, coordonați de primarul Dumitru Matei, sub coregrafia lui Sandu Rizea și acompaniamentul Tarafului Enache din Morunglav au reușit să impresioneze și de această dată, aducând în fața celor ce apreciază zestrea populară inegalabilul căluș, o suită de fete și un dans mixt. Juniorii ansamblului oltean au participat și la parada portului popular. Tot locul I au obținut și solistele Nicoleta Iordache și Alina Enache, dar și solistul dansator Cristian Rizea.

Manifestarea de la Șimleul Silvaniei a fost organizată sub egida Ministerului Educației Naționale cu scopul participării formațiilor artistice ale românilor din diasporă, precum și din țară, în vederea prezentării portului, cântecului și jocului popular specific fiecărei comunități.