Abuzată sexual timp de cinci ani de propriul tată

197

O adolescentă de 14 ani din Bistrița-Năsăud, a fost abuzată sexual de propriul tată, timp de cinci ani. Fata, împreună cu cei trei frați mai mici de 10, 8 și respectiv 5 ani, au fost ridicați de cei de la Direcția pentru Protecția Copilului și vor fi plasați în grija statului.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din comuna Dumitra (Bistrița-Năsăud) a fost arestat, fiind acuzat că și-a abuzat sexual fiica în vârstă de 14 ani. Abuzurile bărbatului ar fi durat de ani de zile, iar acesta nu a negat că ar fi întreținut relații sexuale cu propria fiică, dar spune că nu a fost vorba de abuzuri, ci că „se urca deasupra, iar ea stătea”, așa cum a declarat el însuși anchetatorilor.

Fata și-ar fi anunțat mama prin SMS, iar aceasta s-a dus la poliție. Totuși, mama ar fi știut de mai multă vreme de aceste abuzuri, ea fiind avertizată și de frații mai mici ai fetei.

Se pare că ambii părinți aveau probleme cu alcoolul, iar locuința în care familia trăia era una închiriată, condițiile fiind insalubre, potrivit reprezentanților Direcției pentru Protecția Copilului.

Acum, primarul vrea să o decadă și pe mamă din drepturile părintești: „Mama nu îndeplineşte condiţiile de a mai avea grijă de copii vreodată. Se poate verifica asta. Ia alocaţia copiilor şi o bea. Solicit prin lege să fie decăzută din drepturi. Tatăl e un iresponsabil, a avut cel puţin 20-30 de furturi la activ, iar pentru unele a fost şi închis. Eu bănuiesc că şi mama ei a ştiut, pentru că se întâmplă de mulţi ani şi ceva discuţii au mai fost”, a spus primarul Gheorghe Bălăjan.