Numirea maiorului Moisiu la ANFP scandalizează scena politică

511
Deputatul Mihai Tudose participa la un atelier de lucru, inaintea Consiliului National al Partidului Social Democrat, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, vineri, 20 martie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Scandal de proporţii iscat după numirea slătineanului Leonid Moisiu ca şef al Agenţiei Funcţionarilor Publici. Partidul Uniunea Salvați România i-a cerut public premierului Mihai Tudose acestuia din funcţie pe motiv că acesta nu îndeplineşte criteriile de integritate pe care le impune funcţia.

„USR contestă decizia premierului Mihai Tudose de a numi în fruntea Agenţiei Funcţionarilor Publici un colaborator al fostei Securităţi a regimului comunist. Leonid Moisiu nu întrunește criteriile de integritate pe care le impune această funcție, iar numirea sa este inacceptabilă.”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

„Consecvent cu modul de guvernare al PSD, premierul Mihai Tudose întoarce România în urmă cu 30 de ani și numește în funcții importante din statul român oameni politici cu grave probleme de moralitate, integritate și competență. Nu este surprinzător că Mihai Tudose se înconjoară de foşti colaboratori ai Securităţii şi regimului comunist deoarece întreaga guvernare are o astfel de factură, iar în 20 de ani de prezenţă în viaţa politică domnul Mihai Tudose nu are nicio realizare profesională notabilă”, a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Prim-ministrul a decis să-l înlocuiască pe şeful Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Cristian Vasile Bitea, cu Leonid Moisiu, fost prefect al judetului Olt. Întreg scandalul a debutat pe motiv că Moisiu a fost deconspirat de CNSAS drept recrut al fostei Securităţi, sub numele „Ştefănescu” şi „Sergiu”,deşi instituţia a decis că nu se întrunesc elementele privind colaborarea cu fosta structură.

Un alt lucru care i se impută acestuia este avansarea în grad, în 2011, în urma avalanşei de promovări a reyerviştilor MApN, făcute de Gabriel Oprea. În urma cestei avansări, moisiu a trecut de la gradul de sublocotenent la cel de maior.

Leonid Moisiu este cunoscut ca un apropiat al fostului ministru al Finanţelor şi primar al Slatinei, Darius Vâlcov.