Repartizat la liceu cu media 2, 46

102

Sute de elevi au fost repartizați la liceu deși au avut media de admitere sub cinci. Cea mai mică medie care a permis accesul la statutul de licean pentru un elev din județ este 2,46.

Tânărul care este deținătorul celei mai mici medii repartizate la liceele din județ a absolvit învățământul gimnazial la Liceul Tehnologic din Piatra Olt. El a fost admis la aceeași unitate de învățământ.

Tânărul din Piatra Olt nu este singurul licean care a fost admis cu media 2. Așa s-a întâmplat în cazul a zece absolvenți de gimnaziu care au susținut Evaluarea.
Alți aproape 250 de absolvenţi de gimnaziu au reuşit să intre la liceu cu medii sub 5. Mai mult de două treimi dintre ei au avut medii între 4,50 și 4,99. deşi media lor de admitere este mai mică de cinci.

La polul opus se află cinci elevi care nu au avut emoții în ceea ce privește repartizarea computerizată la liceu, datorită mediei de admitere care a fost 10. Aceasta le-ar fi permis să intre la orice liceu din țară, având în vedere că la unitățile de învățământ preuniversitar aflate în Top 10 ultima medie de admitere a coborât sub media 10.

Anul acesta, media obţinută la cele două probe de la Evaluarea Naţională a reprezentat o pondere de 80% din media de admiterea în învăţământul liceal de stat.

Elevii repartizați pot să-și depună dosarele la liceele pe care le vor urma începând de astăzi și până pe 17 iulie. Cei care, din diverse motive, nu au prins un loc la liceu deși au avut medii de admitere bune, o pot face în etapa a II-a. Potrivit reprezentaților IȘJ Olt, în județ au rămas destule locuri la liceu, chiar la unități de învățământ de top, inclusiv la specializări importante.
Anul acesta, în Olt, rata de promovabilitate la Evaluarea NAțională, după contestații s-a ridicat la 78,92%, iar 10 elevi au reușit să treacă de acestt hop cu media 10. Dintre ei doar cinci au reușit să aibă media de admitere 10.