Licee fără liceeni. Sute de locuri rămase libere la liceele din județ

199

În urma repartizării computerizate ce a avut loc ieri, la nivelul județului Olt, au rămas neocupate peste 450 de locuri în unitățile de învățământ preuniversitar. Acestea vor putea fi ocupate cu ocazia etapei a doua de repartizare a elevilor care au absolvit învățământul gimnazial. Ea va avea loc pe 8 septembrie.

Doar 2.203 locuri din cele 2660 existente la liceele din olt au fost ocupate în urma repartizării computerizate.
Potrivit reprezentanților IȘJ Olt, cele mai multe locuri libere sunt la liceele tehnologice și la cele cu profil agricol. Au rămas locuri libere pentru a doua etapă de repartizare a elevilor și la liceele de top din județ. Cele mai multe sunt disponibile la Colegiul Național ,,Radu Greceanu,, din Slatina.
,,Mai sunt multe locuri libere la liceele din județ. Avem locuri inclusiv la liceele de top, precum ,,Radu Greceanu,,. Ele vor putea fi ocupate în etapa a doua. Ocuparea lor se va face în funcție de media de admitere,, a susținut Feicia Man, inspector general al IȘJ Olt.
Șefa învățământului oltean a precizat că, în urma repartizării computerizate, 22 de absolvenți de gimnaziu nu au intrat la liceu. Mulți dintre ei cu medii bune și chiar foarte bune. Este și cazul Andradei Rădulescu de la Crâmpoia care, în ciuda mediei de admitere de 9,05, nu a prins loc, ea punctând pe fișa de înscriere la liceu doar o singură opțiune.