Copil căutat în Dunăre

52

Un copil în vârstă de 11 ani este căutat în apele Dunării, dar și în pădurea din apropiere, în dreptul localității giurgiuvene Gostinu, după ce, cu o zi în urmă a plecat cu vitele la păscut și nu s-a mai întors.

Ultima persoană care l-a văzut în viață pe copilul de 11 ani plecat cu vitele la păscut, a fost mama sa care i-a adus ceva de mâncare, miercuri, în jurul orei 14.30. Ulterior, copilul nu a mai răspuns la telefon și nici nu s-a mai întors acasă. Autoritățile bănuiesc că e posibil ca el să fi intrat în apele Dunării pentru a se răcori și nu a mai putut ajunge la mal.

„Miercuri seară, Poliția municipiului Giurgiu a fost anunțată de un bărbat, prin 112, că un minor în vârstă de 11 ani a plecat de dimineață cu vacile, iar după-amiază nu a mai răspuns la telefon și nu a putut fi găsit. La fața locului s-au deplasat echipaje de polițiști și scafandrii de la ISU Giurgiu care au început căutările atât pe apă, în zona canalului de irigații și la fluviul Dunărea, cât și pe uscat, în pădurea din vecinătatea fluviului. În urma acestora, hainele copilului și telefonul mobil au fost găsite pe un ponton în zona unui canal de irigații ce este cunoscut în sat ca stația plutitoare, iar copilul nu a fost găsit”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

Căutările au fost oprite pe timpul nopții, dar, începând de azi dimineață, polițiștii și scafandrii se află din nou la fața locului și încearcă să-l găsească pe copil.