Oltenii, neglijenți cu documentele

79

Când nu își uită PIN-ul de la cadrul de sănătate, oltenii își pierd documentul. Așa se face că lunar, zeci de locuitori ai județului solicită eliberarea altui document care să le ateste calitatea de asigurat medical.

De la începutul anului aproape 1500 de locuitori ai județului au solicitat Casei județene de Sănătate eliberarea unui nou card de sănătate. Aceștia susțin că documentul fie l-au pierdut, fie nu-l mai găsesc și astfel nu pot beneficia de servicii medicale.

Angajații Casei Județene de Sănătate Olt solicită Casei Naționale eliberarea a câtorva sute de carduri de sănătate. Cele mai multe sunt pentru persoanele care împlinesc 18 ani, dar exisă și solicitări de retipărirea de carduri noi din motive diverse. Cele mai multe solicitări vin din partea oltenilor care și-au pierdut documentul.

Potrivit conducerii Casei Județene de Sănătate Olt, documentul este distribuit titularilor prin intermediul factorilor poștali. În condițiile în care aceștia nu sunt găsiți acasă, documentele ajung la instituție, de unde pot fi ridicate de titulari.