Primăria Pârșcoveni, în război cu Prefectura Olt

304

Administrația locală din Pârșcoveni a acționat în instanță Instituția Prefectului de Olt pentru ca instanța să oblige reprezentantul Guvernului în teritoriu să recunoască gradul corect al localității. Acesta stă, potrivit prevederilor noii legi a salarizării, la baza stabilirii indemnizației celor din fruntea administrației locale și, raportat la aceasta, a nivelului de salarizare a personalului instituției. Primul termen a fost stabilit pentru luna septembrie.

În urma ultimului recensământ s-a constatat că populația comunei Părșcoveni a crecut, depășind 3000. Astfel, la alegerile de anul trecut, pe baza numărului de locuitori, a crescut numărul de consilieri locali. Cu toate acestea, Prefectura Olt a refuzat să crească rangul localității. Refuzul va afecta grav veniturile angajaților, în frunte cu primarul, care vor fi plătiți mai prost.

După mai multe runde de discuții cu angajații din prefectura Olt, conducerea administrației din Pârșcoveni a decis să se adreseze instanței de judecată pentru a face dreptate.

Din fericire acest caz este singular. Nu la fel stă situația în cazul comunelor a căror populație, în ultimii ani, a scăzut. În aceste situații, Instituția Prefectului de Olt a luat doar decizia scăderii numărului de aleși nu și a rangului localității.