Om de știință mușcat de viperă

129

 

Incidentul a avut loc în Munții Retezat, din județul Hunedoara, unde un bărbat în vârstă de 27 de ani, care desfășura activități de cercetare în Rezervația Științifică Gemenele, a fost mușcat de o viperă.

Tânărul a fost salvat în cursul nopții de luni spre marți după ce i-a fost administrat ser antiviperin și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Deva, a informat marți Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

„La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciul Județean Salvamont Hunedoara format din cinci salvatori montani. De asemenea, la fața locului a fost direcționat și un echipaj SMURD — Terapie Intensivă Mobilă”, se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara, citat de Agerpres.

„Recomandăm pe această cale persoanelor care desfășoară activități în zonele montane să acorde maximă atenție regulilor specifice de protecție, cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate și după o perioadă mai mare de timp”, se mai arată în comunicatul ISU Hunedoara.

Tânărul este cea de-a doua persoană mușcată de o viperă la munte, în ultimele zile, după ce o cioban de 65 de ani, care se afla cu turma de oi în zona Retezatului Mic-Soarbele, a suferit un incident similar pe 7 iulie. Pentru salvarea bărbatului a fost necesară intervenția unui elicopter SMURD.